Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Przesunięty przez: prezez
2007-06-05, 23:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
mufnal 
mufnal

Dołączył: 13 Gru 2007
Posty: 5
Skąd: chojnice
Wysłany: 2008-02-21, 20:27   

bloksi napisał/a:
Sorrki w poscie wyżej są błędne linki, tu masz dobre:

biblioteki dll: http://www.promonielegal.webd.pl/AutoMapaDll.rar
notatnik: http://www.promonielegal.webd.pl/notatnik.zip
odtwarzacz: http://www.promonielegal.webd.pl/Betaplayer.zip


Mógłbys podać nowe linki bo te niedziałaja.
 
 
waldekw

Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 11
Wysłany: 2008-02-22, 17:25   

joseph napisał/a:
Jakie fotoradary w u51 ? Pobudka - sony u51 to nie mio


Wystarczy skopiować do katalogu POI w NAV-U folder PoiWarner z nv-u93TC i w ustawieniach zaznaczyć aby ikony fotoradarow pojawiły sie na mapie. Wprawdzie Kaśka nie ostrzega głosem ale zawsze to coś.
 
 
tytan18

Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-03-13, 15:44   pomocy

witam panowie chcialem sie dowiedziec co jest grane z moja navi po odblokowaniu iwn ce zalacza sie tylko reinstaling i nic wiecej z tego co przeczytalem brakuje jakiegos pliku ale jakiego podobno ma byc folder mounted volume 2 ale ja go nie mam mam tylko zwykly z katalogiem sony/navu/ porsze o pomoc !!!gg 1920137
 
 
joseph

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 103
Wysłany: 2008-03-13, 22:01   

jak reinstall to na 99% brak mapy w katalogu mountedvolume/sony , było o tym pisane
 
 
tytan18

Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-03-13, 22:20   

no wlasnie w tym problem ze jest mapa plski plik esterneurope_nt2008.map przerobiony na Centraleurope_Sony 06.map i dalej echo moze cos z plikami windowsa lub zla mapa??
 
 
joseph

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 103
Wysłany: 2008-03-14, 21:00   

sprawdź nazwę mapy - może powinna się zgadzać co do znaku, ponadto może wrzuciłeś mapę do złego katalogu. Napis reisntall pojawia się też jak brak pliku nav-u.exe i kilku innych plików.
 
 
tytan18

Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-03-16, 10:04   

wiec witam ponownie mam plik nav-u exe tylko nie wiem gzie wrzocic mape czy do katalogu nav-u czy jakis inny??
 
 
joseph

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 103
Wysłany: 2008-03-16, 14:04   

do mountedvolume/sony/
 
 
tytan18

Dołączył: 12 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-03-16, 14:16   

okk smiga z angielska mapa ale jak wrzoce centraleurope_sony06.map to sie restatuje ii zalacza od nowa i tak co 10 sekund co moze z tym byc nie tak

[ Dodano: 2008-03-18, 13:59 ]
Witam ponownie SONy śmiga znakomicie mapa polski + 10 krajów europy wschodzniej!!!!Dzieki wszystkim za pomoc w razie problemow prosze sie zglaszac moze pomoge jeszcze komuś!!!!POZDRO
 
 
mariocopy

Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-04-08, 18:26   reinstalation

tytan18 napisał/a:
okk smiga z angielska mapa ale jak wrzoce centraleurope_sony06.map to sie restatuje ii zalacza od nowa i tak co 10 sekund co moze z tym byc nie tak

[ Dodano: 2008-03-18, 13:59 ]
Witam ponownie SONy śmiga znakomicie mapa polski + 10 krajów europy wschodzniej!!!!Dzieki wszystkim za pomoc w razie problemow prosze sie zglaszac moze pomoge jeszcze komuś!!!!POZDRO



cześć skąd wziołęś mapy polski tak aby to śmigał bo ja mam to samo co ty miałeś reinstal i n6ic więcej się nie dzieje , czy6 możesz mi pomóc ^??
pozdrawiam
 
 
kises 

Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-13, 16:26   

tytan18, skąd masz te mapy
 
 
joseph

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 01 Maj 2007
Posty: 103
Wysłany: 2008-04-23, 19:50   

wystarczy poszukać pliku easterneurope_nt2008.map na torrentach i masz tą mapę , ale ta mapa jest cienka 50 % pokrycia kraju, są lepsze teleatlas`a ale tylko do kupienia
 
 
greg38

Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-04, 19:51   

Witam,

skasowalem/zepsulem pliki w katalogu sony, karta czyms sie zapelnila i nie moge nic wgrac. A pliki sa chyba uszkodzone. Czy moze mi ktos pomoc?

Moje gg 4386602 lub greg38@op.pl


Pozdr.

Grzesiek

[ Dodano: 2008-05-05, 08:26 ]
Witam,

poradzilem sobie z nawigacja Sony i nowsza mapa, zainstalowalem dodatkowo AutoMape 505 i dziala, tylko nie znajduje odbiornika Gps. Czy ma moze ktos jakis pomysl jak to ruszyc.

Pozdr.
 
 
 
szmiciu84 

Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-07, 11:46   

Chciałbym podsumować moje doświadczenia w majstrowaniu przy Sony NV-U51A.

1) Odblokowanie nawigacji jest dziecinnie proste i jeśli wykonuje się je wg powyższego opisu nie powinno być problemów. Zainstalowałem kartę SD 2GB, chociaż teraz bym pewnie zainstalował 4GB (najnowsze mapy SONY Europy Zach. i Wsch. zajmują ponad 2GB).

2) Po odblokowaniu można pobawić się w WinCE instalując np. odtwarzacz Betaplayer 0.71 czy też zestaw sterowników GAPI wspomagających działanie WinCE. Na nawigacji bez problemu można w ten sposób odtwarzać filmy i mp3. Program BP 0.71 obługuje także listy odtwarzania, co znacznie ułatwia słuchanie muzyki w aucie:)

3) Instalacja Automapy 5.0.5. przebiegła bez ani jednego problemu. Nie trzeba było instalować żadnej biblioteki *.dll . Wgranie map to także żaden problem. Automapa nie wykrywa GPS przy ustawieniu AUTO. Udało mi się ją znaleźć na portach (!) COM1 i COM7. Ten drugi jest zapewne wirtualny. Po nastawieniu na jeden z tych portów włącza się tryb "Szukanie sygnału GPS". I na tym etapie utknąłem. Testowałem urządzenie przy różnych prędkościach przesyłu danych zaczynając od 4800 a kończąc na 115000. Niestety sygnału nie złapał. Może ktoś zabrnął dalej.

4) Po nieudanej przygodzie z automapą pobrałem najnowszą mapę SONY (nt2008), którą TU jeden z kolegów podał. To jest pakiet z zach. i wsch. Europą. Wszystko działa bez problemów. Jedyny problem jest z pamięcią - na obie mapy na raz potrzeba ponad 2GB.

4.1) Po zmianie plików map z zachodniej na wschodnią (nie odwrotnie!!!) należy zrobić twardy reset. Inaczej nawigjacja widzi ciągle Europę...zachodnią :)

To tyle z mojej strony. Bardzo proszę o sugestie w sprawie złapania sygnału na Automapie.

Pozdr.[/b]
 
 
Porter 

Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 7
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-05-09, 11:50   

szmiciu84 - ja mam u70t i ustawione na com5 oraz 9600, wszystko śmiga.

Mam również pytanie:Czy możliwa jest u mnie wymiana pamięci na większą bo nie mogę odszukać wątku.A jeżeli jest możliwość to jak to uczynić -0 też był kiedyś wątek opisowy.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.