Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Otwarty przez: michalbryl
2011-03-25, 11:45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Mystek 

Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 19
Skąd: WWA/UK
Wysłany: 2008-02-06, 05:11   

Sprawdzilem z karta 512 Kingstone i mozna bylo wybrac FAT niestetty z moja 4gb niema takiej opcji niewiedziec czemu.

Co z tym systemem ? Tomka mam od paru dni i za cholere niewiem jak zrobic go uzywalnym ...
 
 
PrzemKo 
Fanatyk Rakowa :P

Pomógł: 20 razy
Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 443
Skąd: Cz?stochowa
Wysłany: 2008-02-08, 12:43   

SanDisk Ultra II 2.0 GB odczyt/zapis 10mb/s-9mbs
Cena w MediaMarkt w Częstochowie- 89 zł.
TomTom One XL, chodzi bez zarzutu. Da sie sformatować na FAT.
_________________
BY? B?DZIE JEST RAKÓW RKS !!!

TomTom Go 1000 Live, soft 10.500, Europe v875
 
 
greyboy 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 136
Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-02-10, 19:51   

EMTEC SD Card 60x 2GB - cena w MediaMarkt w Białymstoku 54,90 zł, sformatowana w FAT. Jeżeli karta już była podawana - wybaczcie.
_________________
Krzysztof
TomTom One XL Regional EE 715.1689
 
 
misi777 

Dołączył: 24 Gru 2007
Posty: 67
Skąd: CK
Wysłany: 2008-02-11, 09:26   

ja kupilem karte na allegro za niecale 35zl 2 G kingstona i bez problemu sie sformatowala na FAT
_________________
Tom Tom One XL
 
 
 
adik93

Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-02-19, 20:58   

co mam zrobić żeby w ONE XL działala Kingston 2GB? kurde jestem załamany, cały sprzęt zostal kupiony w Vobisie na firme a teraz karta nie chce działać i 60zł w plecy ;/
 
 
misi777 

Dołączył: 24 Gru 2007
Posty: 67
Skąd: CK
Wysłany: 2008-02-19, 21:24   

kolego uzyj czytnika kart i sformatuj ja na Fat nie myl z Fat32 wtedy bedzie oki :)
_________________
Tom Tom One XL
 
 
 
adik93

Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-02-20, 07:04   

a mozna dac np. do aparatu karte i do kompa podłączyć i jest wtedy dysk wymienny, ja sformatowałem tak na FAT bo było FAT32 ale to dalej nic nie pomogło.
 
 
misi777 

Dołączył: 24 Gru 2007
Posty: 67
Skąd: CK
Wysłany: 2008-02-20, 07:58   

no wlasnie mussiz miec taki czytnik typowy do kart wtedy powinnien sie pojawic format
fat lub fat16
_________________
Tom Tom One XL
 
 
 
adik93

Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-02-20, 16:48   

gdy mam karte sd w aparacie i podłączam do kompa to są 2 systemy plików: FAT i FAT32 ten drugi jest tak orginalnie ale jak formatuje na fat i daje do tt to błąd tem sam... ee pójdę kupić do sklepu jakis tani czytnik :grin: i przynajmniej 1 sposób bedzie z głowy :cool:

czy tego typu czytniki są dobre?


http://www.allegro.pl/ite...c_pendrive.html
http://www.allegro.pl/ite...b_hi_speed.html
 
 
kordal 

Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 22
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-02-29, 16:36   

witam ja w swoim tomtomie one mam karte 4 GB i mam pytanie czy tomtom pociagnie karte 8 gb????

pozdrawiam
 
 
 
Patryk1979 

Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-03-12, 14:17   

Witam

Podpowiedzcie jakąś dobrą karte SD 4 GB do tomtom One XL T, a może SD HC (jeżeli jakaś działa?)
 
 
nikosf

Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 7
Wysłany: 2008-03-19, 18:35   

Witam
Zakupiłem te kartę
http://www.allegro.pl/ite...sklep_lodz.html

Wszystko działa idealnie
Karta działa na systemie plików FAT 32
Polecam
 
 
hughey

Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-03-28, 11:32   

Witam.
Jeśli chodzi o formatowanie karty do systemu FAT(FAT16) można to o ile się nie myle zrobić bez problemu w windowsie z wiersza poleceń. A działa to tak klikamy start->programy->akcesoria a potem powinien tam być wiersz poleceń, nie powiem wam jak się dokładnie nazywa bo mam anglojęzyczny windows, więc u mnie to jest 'command prompt'. Komęda do wykonania formatu to 'format X: /fs:fat' gdzie X to nazwa woluminy naszej karty.

[ Dodano: 2008-03-28, 11:36 ]
Jeśli chodzi o karte do tomtom to o ile mi wiadomo tomtom one obsługuje tylko karty sd, więcej informacji pod adresem http://www.tomtom.com/sup...?FID=2634&Lid=1

[ Dodano: 2008-03-28, 11:45 ]
Jesli chodzi o problemy z kartami które nie chcą działać to należałoby sprawdzić jakie są kompatybilne, ponieważ niektóre urządzenia nie obsługują np.kart sdhc, a obsługują tylko sd, a np. na ebay można kupić kartę "SD" która w rzeczywistości jes kartą sdhc i już mamy problem :mad: i jesteśmy w plecy :sad:
 
 
JOZEKBOR 

Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-04-10, 09:53   karta sd

Działa
Kingston SecureDigital 2GB ElitePro
Cena: 45zł brutto
Typ karty pamięci: SecureDigital Card; Pojemność pamięci: 2048 MB; Szybkość zapisu: 7,7 MB/s; Szybkość odczytu: 8,2 MB/s;
 
 
Seavolv 

Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-04-16, 19:21   

Witam
A ja mam pytanie dotyczące Szybkość zapisu, Szybkość odczytu kart.
Może ktoś miał możliwość sprawdzenie różnych kart i czy rzeczywiście czuć/widać znaczącą różnicę miedzy różnymi prędkościami kart, czy to tylko kolejny chwyt reklamowy?

Bardziej chodzi mi o odczucia niż jakieś fachowe dane.
_________________
Sony Ericsson Forum http://se-forum.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.