Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Arizo 

Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-08-19, 11:42   

Gremlin, może masz mało miejsca , zaznacz miejsce instalacji na SD..... aha sprawdz jeszcze jak Acerek widzi twoją karte to znaczy jaką ma pojemność, czytałem gdzieś tu na forum że zamiast 2GB widzi ok 250MB czy jakoś tak.

Wracając do tematu windows ce "poziomo"

Miałem podobnie hiszpan i auto mapa5 na SD i jeżeli w pionie to nie widać funkcji menu AM oraz nie chciał się uruchomić GPS.wystarczyło wyjąć karte SD odłączyć baterie poczekałem 5min i złożyłem do kupy. Pomogło. Jet też gdzieś programik do odwracania ekranu. Używałem Hiszpan z http://forum.gps24.pl/viewtopic.php?t=4444
 
 
niedziu

Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-16, 18:03   

KwisatzHaderach, ściągłem tą hiszpańska paczkę na karcie utworzyłem .../MENU/GPS i tam przegrałem pliczki które były własnie w tej paczce w katalogu o tej samej ścieżce.... później po uruchomieniu gps.exe wyskakuje mi taki błąd" 'Destinator' image file not foud!.
Dodam że mapa mi się uruchamia ale wyskakuje błąd o porcie i transmisji. O co chodzi z tym błędem ?
 
 
sylwek123456
Acer e310

Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-30, 20:57   

a no ewlasnie u mnie jest to samo jak ktos wie gg 4940525
 
 
 
magelan

Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-31, 16:04   

Witam wszystkich, wersje automapy 412 ,i 5 na kartę obie chodzą ale. Ale właśnie problem pasek dolny windows zasłania przyciski co robić ?
 
 
niedziu

Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-31, 17:16   

magelan, we właściwościach paska zaznaczasz ukryj pasek i po problemie.....
 
 
magelan

Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-01, 16:42   

Ale jak to zrobić na zwykłym kompie pojawia się menu paska a w acerku z windą ce lipa, ręce opadają. niedziu poprowadz za ręke jak masz sposób.
MENU---> SETTINGS------>TASKBAR and START MENU w settings nie mam TASKBAR and START MENU
ale po odpaleniu SHORTCUT TO MULTIMEDIA (od Hiszpanów) MP3 i po wyłączeniu pasek czarodziejsko sam znika Automapa działa że ho ho
włanczam (hiszpańskie) gpsmeni// estado/encendido gps i gps odblokowany
dzięki niedziu za pomoc
Ostatnio zmieniony przez magelan 2008-11-02, 22:34, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
niedziu

Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-11-02, 17:22   

magelan, Prosta sprawa :

MENU---> SETTINGS------>TASKBAR and START MENU i zaznaczamy opcję Auto hide

i po sprawie....

U mnie już wszystko działa, mapka smiga, obraz w poziomie (mapa też), problem pozostał jedynie z paskiem Menu,

Ok już po problemie.... rozwiązanie banalne:
W ustawieniach wszystko odznaczone....czyli
"Always on top"
"Auto Hide"
"Show Clock"
A do obrotu jak i WinCE i całego GPS'a uzyłem "ScreenRotation"
 
 
Tomland 
Tomland


Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-11-06, 00:12   

Arizo napisał/a:
.....Wracając do tematu windows ce "poziomo"....Jet też gdzieś programik do odwracania ekranu.......

proszę
Kod:
http://rapidshare.com/files/161026997/ScreenRotate.rar
pzdr tomland
 
 
 
tutas

Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-16, 00:29   

Troszkę odświeżę temat.
Otóż mam acera a300, zainstalowałem auto mapę oraz programy z linków (gpson uruchomiony), ustawienia w automapie zmienione, pomimo tego acer nadal nie łapie zasięgu gps.
Można coś jeszcze zrobić w tym kierunku ?
 
 
niedziu

Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-11-17, 12:32   

tutas, port i transmisję przestawiłeś?
aby mapa zadziałała musi być sygnał z kilku satelit, chyba 4-5 ale różnie to bywa.....
 
 
pschemo

Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-26, 18:56   

KwisatzHaderach napisał/a:
sbozecki,
Ściągasz MENU_SD_ACER_E3XX_invitadoalcal_v06.1.rar z netu
Po rozpakowaniu masz katalog MENU_SD_ACER_E3XX_invitadoalcal_v06.1
Potem zakładasz na karcie SD katalog MENU, wchodzisz do tego katalogu i zakładasz GPS
Z PC kopiujesz całą zawartość "MENU_SD_ACER_E3XX_invitadoalcal_v06.1\MENU\GPS"
do katalogu GPS na karcie. Uruchamiasz gpson.exe i juz działa.
Chyba prościej się nie da tego wytłumaczyć.


witam. od razu mowie, ze jestem zielony jak cholera.

odblokowałem acera, wgralem na karte zawartosc tego katalogu, teraz techniczne pytanie - gdzie mam uruchomic gpson.exe? bo nie dziala (przynajmniej zadnych oznak zycia nie daje) ani przez activesynca ani recznie. prosze o pomoc :)

[ Dodano: 2008-11-27, 15:37 ]
niedziu napisał/a:
KwisatzHaderach, ściągłem tą hiszpańska paczkę na karcie utworzyłem .../MENU/GPS i tam przegrałem pliczki które były własnie w tej paczce w katalogu o tej samej ścieżce.... później po uruchomieniu gps.exe wyskakuje mi taki błąd" 'Destinator' image file not foud!.
Dodam że mapa mi się uruchamia ale wyskakuje błąd o porcie i transmisji. O co chodzi z tym błędem ?

pschemo napisał/a:
KwisatzHaderach napisał/a:
sbozecki,
Ściągasz MENU_SD_ACER_E3XX_invitadoalcal_v06.1.rar z netu
Po rozpakowaniu masz katalog MENU_SD_ACER_E3XX_invitadoalcal_v06.1
Potem zakładasz na karcie SD katalog MENU, wchodzisz do tego katalogu i zakładasz GPS
Z PC kopiujesz całą zawartość "MENU_SD_ACER_E3XX_invitadoalcal_v06.1\MENU\GPS"
do katalogu GPS na karcie. Uruchamiasz gpson.exe i juz działa.
Chyba prościej się nie da tego wytłumaczyć.


witam. od razu mowie, ze jestem zielony jak cholera.

odblokowałem acera, wgralem na karte zawartosc tego katalogu, teraz techniczne pytanie - gdzie mam uruchomic gpson.exe? bo nie dziala (przynajmniej zadnych oznak zycia nie daje) ani przez activesynca ani recznie. prosze o pomoc :)


hehe, faktycznie jestem glabem, mialem to samo, co niedziu...utworzylem katalog menu/gps nie na karcie tylko w pamieci urzadzenia :D teraz wszytsko gra :D
 
 
astard 

Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-16, 21:16   

witam zrobiłem wszystko jak tu napisano, ale jak uruchamiam program gpson.exe to palmptop (acer e310) mi zawisa i tyle :(
czy ktos moze mi powiedziec czym to jest spowodowane?

bardzo prosze o pomoc
 
 
Gambit 
Acer E310 User

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 86
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2009-03-25, 08:59   

jezeli masz wgrana hiszpanska paczke to nie musisz nic wiecej odpalac. paczka robi wszystko sama.
 
 
BOSSMANJAN 

Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 1
Skąd: Koło brzeżek
Wysłany: 2009-04-07, 20:37   

Pozdrawiam ..
Mój ACER e310 stracił GPSa ..Kiedyś po odblokowaniu jakoś pomykał
a teraz są mapy ale nic się nie dzieje .. Czy coś spaprałem przypadkiem ??
Proszę o pomoc ..
Dzięki .. janek bmj
 
 
Brolly 

Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-17, 18:11   

a wie ktoś jak skopiować plik settings na acera. NA kompie z win7 nie mogę tego zrobić bo pokazuje się komunikat z błędem i brakiem uprawnień. Tutaj używa się zamiast activesync jakiś inny program...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.