Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
dachowiec 

Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-03-09, 14:39   Panasonic CN-GP50N [odblokowanie]

Witam wszytkich


Moze mi ktos podsunac jakis sposon na odblowkowanie Panasonic CN-GP50N , posiada on Windows CE 5.0 . Szukam, szukam i nic konkretnego nie znalazlem , jestem dopiero poczatkujacy jesli chodzi o taki urzadzenia mobilne wiec prosze o wyrozumialosc.


Z gory dziekuje za pomoc.
 
 
Benedykt111

Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-05-08, 21:40   

Witam , odblokowałem go , pracuje wyśmienicie , ale zrobiłem jeden błąd w czasie zabawy i instalacji różnych programów , zformatowałem "flesza" , poszukuje pliku nk.bin w wersji 1.022 , ten ze strony panasonica za choinke nie chce mi się wgrać . Jeżeli możesz jakoś go zgrać byłbym ci wdzięczny . Oferuje pomoc w rozblokowaniu . Przed tym podeśle ci skriny.Może na gg , moje to 2638527. Pozdrawiam i proszę o pomoc , również pomoge.

[ Dodano: 2008-05-09, 00:55 ]
Rozblokowanie WINCE 5.0 w navi Panasonic Strada CN-GP50

1. Musimy zaopatrzeć się w plik " explorer.exe" który waży dokładnie 282.624 kilo
2.Następnie uruchamiamy navi , podłączamy do kompa poprzez usb i activeSync , przechodzimy do katalogu "ResidentFlash" , następnie wchodzimy do katalogu "Navigation"
i w tym katalogu zmieniamy nazwe pliku "Navi.exe" na np. "Navi1.exe" .
3.Zabieramy się za plik explorer.exe , ktorego nazwę zmieniamy na "Navi.exe" i kopiujemy go do katalogu tego w którym był oryginalny plik navi.exe, czyli katalogu Navigation.
4. Następnie przechodzimy do katalogu "ResidentFlash" dalej do katalogu "QAP" i tam odszukujemy plik o nazwie "BTMon.exe " , którego nazwę zmieniamy na np. BTMon1.exe.
5. Sięgamy powtórnie po pliczek explorer.exe , którego nazwę zmieniamy na BTMon.exe i kopiujemy do katalogu w którym był oryginalny plik o tej nazwie , czyli do "QAP".
6. Na tym kończy się procedura rozblokowania navi Panasonica. Oczywiscie robimy reset , włacznikiem . Po resecie cieszymy się pięknym małym w pełni funkcjonalnym kompikiem z windowsem CE 5.0 na pokładzie.. Do tej pory przetestowałem AUTOMAPE , TOMTOMA , IGO , i oczywiście oryginalną navi , jedna innej nie przeszkadza w pracy. Do tego odtwarzacz divixa , również bardzo fajnie chodzi , mp3, i wiele różnych dziwnych rzeczy. Navi mam dopiero od 3 dni , dlatego jeszcze wiele do przetestowania. Pozdrawiam i życzę dużo przyjemności z CN-GP50 , uważam , ze sprzęcik warty jest swoich niewielkich pieniążków, a po rozblokowaniu mamy w pełni funkcjonalny mały komputer.

Zapomniałem dodać , że po uruchomieniu windowsa wyrzucamy z katalogu Navigation przerobiony pliczek explorer.exe , reszte pozostawiamy bez zmian.
 
 
Mike666

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-18, 11:54   

Witam,
Mam takie małe pytanie: skąd wziąć ten plik explorer.exe? Wiem, że jest w katalogu \Windows\ na urządzeniu, jednak nie da się go skopiować - wyskakuje błąd, że znajduje się na pamięci ROM. Próbowałem utworzyć tylko skrót - nie działa, próbowałem też programu ROMExtractor, ale on nie chce sie nawet uruchomić.
 
 
mszymoniak 
michalstrada

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-18, 16:44   

cześć ja tez mam pytanie takie jak mike666 skad tego skubanego explorera.exe skołować. szukałem i nic a wydostac z navi sie go nie da. z góry dzięki za pomoc.
 
 
Mike666

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-18, 18:11   

OK, znalazłem:
http://www.nstsoftware.com/ceDesktop.exe.
Śmiga aż miło, podmienić należy tylko BTMon.exe, a Navi.exe zmienić np. na Navi1.exe, w innym wypadku pokazuje się jakiś błąd (zapewne związany z drukrotnym uruchomieniem tej samej aplikacji). Teraz tylko instalacja AutoMapy...
 
 
mszymoniak 
michalstrada

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-21, 20:33   

witam co do navi panasonic cn gp50n to sprzet bardzo dobry i bardzo fajny.
po odblokowaniu win ce 5.0 smiga wysmienicie.
po zainstalowaniu automapy 5.05 (553) z mapami europy tez nie zauważyłem jakich kolwiek problemów.
narazie sprawdzone moje województwo, test wypadł bardzo dobrze. AM 5 chodzi bez problemu w 3d.
w czerwcu sprawdze jak z mapami na zachodzie,
tylko zastanawiam sie nad jednym czy w
3d sa tylko miasta w Polsce? bo np. nie widziałem wieży eifla w paryżu w 3d na symulacji.
polecam ten sprzęt. pozdro. cześć
 
 
m_zet 
m_zet

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-05-29, 20:34   

Zakupiłem sradę, zainstalowałem AM i nie chce się połączyć z GPS'em - sygnału nie może złapać, jest na Auto (Port 2) i 57600 i nic.
Czy ktoś może pomóc?

(...)
Chodzi AM - na razie 4.1.2 na com 2 i 4800 - hmmm ciekawe dlaczego...
 
 
kasownik 

Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 4
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-23, 17:10   

a moze ktos wie, jak zrobic, by AM automagicznie sie odtwarzala po wylaczeniu wlacznikiem od spodu lub wyczerpaniu baterii??
 
 
 
sonycuba 

Dołączyła: 29 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-29, 17:07   

Panasoniok CN-GP50N czy można prosić z jaką rozdzielczością pracuje to urządzenie -dokładne dane.
Proszę o podanie czasu w jakim to urządzenie łączy się z GPS po zimnym starcie czyli czas od uruchomienia danej nawigacji na tym urządzeniu do chwili podania pozycji w jakiej się znajdujemy.
Ktoś napisał że testował na tym urzadzeniu Automapę - Tomtom - Igo8 - czas podania informacji o lokalizacji na tych systemach - wiem że napewno są różne.
Przeczytałem że bardzo długo szuka satelit GPS.
 
 
mdpk 

Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-19, 12:57   

czy po tych przeróbkach moża korzystać nadal z oryginalnego oprogramowania Navtec?
czy można instalować automape i iGo8 na jednej karcie SD?

[ Dodano: 2008-07-19, 19:28 ]
Proszę pomóżcie: nie mogę zainstalować iGo8. Co dalej po wgraniu na SD katalogów 2577 i igo8 i podmianie pliku data.zip ? nie chce ruszyć instalator :sad:

[ Dodano: 2008-07-19, 22:14 ]
cofam prosbe o pomoc z instalacja iGO - udało się :grin:
proszę o odpowiedź na dwa pierwsze pytania, please.
_________________
pozdrawiam
mariusz
 
 
marek216 
serwis gps

Pomógł: 95 razy
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2581
Wysłany: 2008-07-20, 06:28   

2 x tak
_________________
Serwis elektroniki: nawigacje, aparaty, tablety, gsm, RTV + audio
www.soft-serwis.eu


Demotywatory dla elektroników
www.relaks.soft-serwis.eu
 
 
 
mdpk 

Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-23, 20:32   

zauważyłem w swojej navi z iGo8 następująca niestety prawidłowość a mianowicie po przekręceniu kluczyka w statycje spada mocno jakość odbioru sygnałów GPS z satelitów a wrecz znika odbiór z niektórych satelit, po wyłączeniu jakość się poprawia. Tak jakby coś zakłócało odbiór GPS! Czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem w swoim aucie? Czy ktoś wie o co chodzi?
z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.

[ Dodano: 2008-07-24, 09:43 ]
czy ktoś wie jak wyłączyć moduł bluetooth w GP50?
_________________
pozdrawiam
mariusz
 
 
kemo1981

Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-03, 22:42   

Witam
Ja mam niestety jakis problem z odblokowaniem mojej Strady. :cry:
Zrobilem wszystko tak jak to napisał Benedykt111, krok po kroku , sciagnałem sobie ten pllik explorer.exe pozamienialem jak bylo opisane ale niestety po restarcie czyli wylaczeniu Navi przyciskiem OFF i ponownym załączeniu odpala mi sie tylko Ekran z napisem Panasonic i jak to zgasnie to mam czarny ekranik:( Co mogłem zrobic nie tak?
Czy przyczyną może być to że korzystam z Visty i niestety ActivSync 4.5 nie smiga na tym systemie i zainstalowalem cos podobnego tzn.Windows Mobile Sync.
Prosze o pomoc
 
 
xfiless

Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-05, 14:03   

Mike666, Mike666, witam skad wziasc ten plik explorer.exe, link nie działa.. prosze o pomoc, kupilem to dzis, a musze szybko uruchomic gdyz czeka mnie wyjazd ..

[ Dodano: 2008-11-05, 12:20 ]
Benedykt111, skad wziasc ten plik explorer.ex? proszę o linka lub wyslanie na maila xfiless@o2.pl
 
 
kemo1981

Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-05, 18:17   

xfiless, wysyłam Ci ten plik mailem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.