Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
mar_jas

Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-12-20, 16:57   Przy starcie komunikat "Failed to load OS!" mam Ac

Witam, po załączeniu mojego palmtopa Acer e300 pokazuje mi sie komunikat "Failed to load OS!" Dodam tylko że tak sie stało poprostu któregoś dnia. Skończył mi sie juz pomysły, czy którys z szanownych forumowiczów spotkal si juz z takim przypadkiem. Prosze o pomoc, pozdrawiam
 
 
grzesio

Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-12-20, 17:25   

witam Cie nietety nie pomoge Ci w tej kwesti ale czy podpowiesz mi jak odblokowac win w tym sprzecie?
_________________
grzesio kangur
 
 
myhero 

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-18, 21:45   

Witam, mam ten sam problem co kolega mar_jas, czy ktoś sobie z tym poradził ?
 
 
 
marek216 
serwis gps

Pomógł: 95 razy
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2581
Wysłany: 2008-05-18, 21:54   

Nawi reaguje na wkładanie SD lub na połączenie z Active Sync ?

Samo raczej się nie stało :) Nawi była odblokowywana ? co instalowano ?
_________________
Serwis elektroniki: nawigacje, aparaty, tablety, gsm, RTV + audio
www.soft-serwis.eu


Demotywatory dla elektroników
www.relaks.soft-serwis.eu
 
 
 
myhero 

Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-18, 23:40   

Nie reaguje ani na SD ani na ActiveSync, wince odblokowany zainstalowana była AM i IGO wsio śmigało bez zarzutów do wczoraj ;)
Może ktoś z kolegów dysponuje jakimś loaderem i obrazem systemu do serii e300?

[ Dodano: 2008-05-21, 12:49 ]
Po kilku dniowej walce mam lekarstwo:
Ściągamy plik z linka poniżej:
http://rapidshare.com/fil...w1_XIP.bin.html

Kopiujemy go na czystą kartę SD, wyjmujemy baterie (dla pewności żeby nie padła podczas bootowania), wkładamy kartę do urządzenia, podpinamy zasilanie, w chwili pojawienia się niebieskiego tła na ekranie przytrzymujemy przycisk POWER trzymamy aż do chwili pojawienia się menu ładowania nowego ROM, potwierdzamy i włala :)
 
 
 
ose 

Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-08, 10:25   

Witam wszystkich;

Mojego Acera e310 dostałem już w stanie "failed to load OS".
Urządzenie nie reaguje na nic co się znajduje na karcie tylko wywala ten komunikat.

zrobilem:
Cytat:
Ściągamy plik z linka poniżej:
http://rapidshare.com/fil...w1_XIP.bin.html

Kopiujemy go na czystą kartę SD, wyjmujemy baterie (dla pewności żeby nie padła podczas bootowania), wkładamy kartę do urządzenia, podpinamy zasilanie, w chwili pojawienia się niebieskiego tła na ekranie przytrzymujemy przycisk POWER trzymamy aż do chwili pojawienia się menu ładowania nowego ROM, potwierdzamy i włala :)


wszystko zaczyna się dobrze, czyta plik, jest 'reading...' pozniej nastepuje 'veryfying...' i na tym napisie się kończy i nic się przez długi czas nie dzieje?

Może mi ktoś z tym pomóc?

Chciałbym odblokować tam Win CE i wgrać AM

OK już mam, oprócz pliku do którego kolega dał link, musiałem na SD wgrać też pliki z systemem i wszystko przeszło :) Dzieki
 
 
barts89

Dołączył: 10 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-10, 15:42   

OK już mam, oprócz pliku do którego kolega dał link, musiałem na SD wgrać też pliki z systemem i wszystko przeszło :) Dzieki[/quote]

Mam taki sam problem.. Tylko ze nie mam plików z systemem.. Moge prosic o wrzucenie ich na rapida ?? czy cos podobnego ??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.