Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
przybylak 

Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-05-13, 00:27   

siema wszystkim no to ja mam teraz pytanko, a mianowicie, mam nav-u92tw i czy moge z dvd z mapami od nav-u93 usunac mapy z mojej 92? nie mam plytki od 92 bo chyba mnie wysterowali ale jakby co to w ostatecznosci udam sie do sony i ja zdobede. posiadam plytke z mapami podobno z konca 2007 roku do nav-u 93 ale jestem aktualnie w UK i nie wiem czy to nie kit ze jest z konca.
 
 
kempam

Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-05-18, 15:08   

czy ktos juz sprawdzal na u92 czy chodzi automapa 5.zanim zabiore sie za odblokowanie mnavi chcialbym wiedziec czy jest w ogole sens to robic(slyszalem od znajomego ze am 5 dziala na win 4.2)?a moze tt chodzi na tym sprzecie ?
 
 
 
isia123 

Dołączyła: 10 Mar 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-05-19, 23:50   

kempam napisał/a:
czy ktos juz sprawdzal na u92 czy chodzi automapa 5.zanim zabiore sie za odblokowanie mnavi chcialbym wiedziec czy jest w ogole sens to robic(slyszalem od znajomego ze am 5 dziala na win 4.2)?a moze tt chodzi na tym sprzecie ?


daj sobie spokój.
Owszem po odblokowaniu windowsa w tym sony automapę 5 da się zainstalować i niby chodzi... ale nie w pełni! GPS jest nadal zablokowany.
 
 
 
roman920 

Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-05-29, 21:12   

Markus49 napisał/a:
Witam!

Od 02.05.2008 jestem posiadaczem Sony U92T i mam pytanko w jaki sposob wprowadzic dokladny adres miejscowosci aby poprowadzila mnie np na ulice sobieskiego 5? a nie tylko na ulice sobieskiego? W jaki sposob wprowadzic numer domu w miejscowosci wiejskiej np piwnice 10?

Nie znalazlem nigdzie tego w instrukcji a chyba jest jakas mozliwosc aby nawigacja poprowadzila nas pod sam dom?

Z gory dziekuje za kazda podpowiedz!!!

Witaj z tego co mi wiadomo nasze mapy nie mają pełnej numeracji domów ja miewam podobny problem najczęściej w Niemczech ulice znajduje ale numeru już nie wtedy daję najbliższy jaki wejdzie a resztę na chybił trafił to znaczy sam szukam pozdrawiam
 
 
goblins 

Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-01, 17:23   

Witam mam pytanoie zwiazane z odblokowywaniem i zmian oprogramowania w nawigacji 92 na nowsze z 93 a mianowicie mam w swojej 92t wersje softu V2.0.0 (710) Platyorm 2 czy po wgraniu wersji z 93t bedzie dziłała szybciej i lepiej liczyła trasy czy nic sie nie zmieni oraz czy po odblokowaniu windowsa bedzie dalje dziłała sprawnie czy cos sie popsuje lub uszkodzi. A czytałem ze po wgraniu softu z 93 zminiaja sie funkcje czy mógłby ktos napisac jakie funkcje dojda i czy cos trzeb jeszcze zminiac prócz softu zeby było ok
Pozdrawiam
 
 
Anton21 

Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-09, 23:18   

Witam. Proszę o przesłanie map z u93 na emaila! Bede bardzo wdzięczny. korzystam z U73 i jest kiepsko, przdała by sie aktualizacja, z tego co czytałem te z U93 chodza duzo lepiej. pozdrawiam i z góry dziekuje
_________________
Anton21
 
 
rob

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-12, 10:48   

Posiadam nawigację Sony NV-U53.Odkupiłem bez mapy Polskii i tutaj jest ona bezużyteczna. Próbowałem wgrać i poszukać mapy Polski i nic mi nie wychodzi. Dlatego zwracam się o pomoc. Z góry dziękuję. Proszę pisać na na emaila.
 
 
mary 

Dołączył: 07 Kwi 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-07-31, 02:02   

Wiatm
Odblokowałem navi Sony NV-U92TC, wgrałem AutoMape 5 i nawet odpala. Ale niestety nie widzi GPS-u. Może ktoś poradzi co mozna zrobić żeby to uruchomić.
Pozdrawiam i czekam na sugestje.
 
 
 
deepdark

Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-08-05, 13:53   

klevy napisał/a:
Chyba podales "Rozmiar na dysku" a nie ten wlasciwy prawdziwy rozmiar.

Moje pliki sa:
EuropeB_Sony07B.map 1 865 114 090 bytes
EuropeB_Sony07A.map 1 745 755 921 bytes
EuropeA_Sony07A.map 1 926 441 936 bytes

07B to ta nowsza aktualna mapa (nie wiem dokladnie skad)
07A to orginalne zakupione z gpsem (na CD)

[ Dodano: 2008-01-11, 18:14 ]
Wlasnie skonczylem przegrywanie. I wszystko dziala pieknie.

Wnioski:
To spowolnienie dzialania gps bylo na 99% spowodowane pofragmentowaniem plikow.
Skopiowalem wszystkie pliki z "Mounted Volume" na PC. Skasowalem wszystkie z tego katalogu na gpsie. Nastepnie przegralem wszystko oprocz mapy na gpsa. Dogralem jakikolwiek duzy plik (20MB) i zaraz potem skopiowalem mape. Skasowalem ten "jakikolwiek plik".

W tej chwili chodzi szybciej niz z memory-sticka.

Generalnie jestem szczesliwy :-)

[ Dodano: 2008-01-11, 18:21 ]
Wielka tajemnica jak kopiowac mapy recznie to:

Mapy nalezy kpiowac razem z odpowiednim plikiem "maps10.bin" albo "maps4.bin".

Plik "Mounted Volume/Sony/nav-u/MapNames.xml" musi byc na przyklad taki:
Kod:
<Settings>
<Map>
<EuropeA_Sony07A.map>Europe A 07A</EuropeA_Sony07A.map>
<EuropeB_Sony07A.map>Europe B 07A</EuropeB_Sony07A.map>
<EuropeA_Sony07B.map>Europe A 07B</EuropeA_Sony07B.map>
<EuropeB_Sony07B.map>Europe B 07B</EuropeB_Sony07B.map>

</Map>
<Device>
<EuropeA_Sony07A.map>maps4.bin</EuropeA_Sony07A.map>
<EuropeB_Sony07A.map>maps10.bin</EuropeB_Sony07A.map>
<EuropeA_Sony07B.map>maps4.bin</EuropeA_Sony07B.map>
<EuropeB_Sony07B.map>maps10.bin</EuropeB_Sony07B.map>
</Device>
</Settings>


hello nice and good forum i need this map files :

EuropeB_Sony07B.map 1 865 114 090 bytes
EuropeB_Sony07A.map 1 745 755 921 bytes
EuropeA_Sony07A.map 1 926 441 936 bytes

any links from where can i download this files thx...
 
 
Seph

Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-01-23, 21:07   

Panowie kto przerobi mapy NV-U92TC n NV-U93TC ze wszystkim bajerami, w tej chwili zaczęła mi szwankować zawiesza się w czasie pracy i gubi sygnał. Czy mam ją oddać do reklamacji. Proszę o pomoc lub radę, lub propozycję.
 
 
pinki1986

Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-15, 09:23   

Witam serdecznie mam dwie mapy do sony U92T moge sie z kims wymienic jesli chce ktos pogadac na ten temat to piszcie. pinki_krakow@o2.pl lub 3148964. do tej nawigacji mam bardzo dobra polske hiszpanie niemcy francje. europe polnocna. jestem kierowca tira i doprowadza pod brame ... potrzebował bym takie cos jak wiadukty mosty i te kraje mniej rozwiniete takie jak rumunia blugaria itp... prosze o kontakt ..
 
 
maverick102

Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-07, 13:39   

barrt napisał/a:
napisz na gg to ci pomogę 4426559


Mam problemik z sony nav 92T odblokowałem windowsa i po jakimś czsie zrestartował się i nie można jej uruchomić, podobno wiesz jak usunąć te problem proszę o pomoc!!!
napisz na hrabia.666@wp.pl

[ Dodano: 2009-04-07, 13:40 ]
barrt napisał/a:
napisz na gg to ci pomogę 4426559


[ Dodano: 2009-04-07, 13:40 ]
Mam problemik z sony nav 92T odblokowałem windowsa i po jakimś czsie zrestartował się i nie można jej uruchomić, podobno wiesz jak usunąć te problem proszę o pomoc!!!
napisz na hrabia.666@wp.pl
 
 
kirro 

Dołączył: 10 Gru 2007
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-28, 22:13   

Mam problem z automapa
w niektorych opisach doczytałem sie ze na sony nav-u92t automapa chodzi
a u innych nie twierdza ze to wina windowsa ze sony ma windowsa 4 a automapa potrzebuje 5
kto pisze prawde
jezeli automapa nie pracuje na u92t to jaka mape moge wgrac do sony
dzieki za pomoc
i gdzie dograc automape
dzieki

jak uruchamiam automape wyskakuje monit


nie można uruchomić programu.
Cannot run application.


Dzieki pomoc moze da sie uruchomic automape
 
 
kirro 

Dołączył: 10 Gru 2007
Posty: 15
Wysłany: 2009-04-28, 23:45   

Mam odblokowane moze w złe miejsce wgrywam automape
nav zgłasza mi si windowsem
Dzieki za pomoc

[ Dodano: 2009-05-03, 09:44 ]
Cześć
Na COM 9 ruszyła automapa i znalazła GPS
mam nadal probloem bo ni może znaleść sygnału GPS
Może mi ktoś pomóc
Dzieki
Pozdrawiam
 
 
tokoniak
tokoniak

Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 3
Skąd: Otwock
Wysłany: 2009-05-11, 15:13   

Witam.
Mam U92TC. Odblokowałem i zainstalowałem AutoMapę 5.3. Działa, sygnał jest, ogólnie gitara.
Trzeba jednak wykonać parę czynności - znalazłem rozwiązanie na innym forum.
Wszystko jest tutaj: http://www.domelsnake.host.sk/Sony.rar
Interesuje nas zawartość folderu "Wersja1".

PS W AM ustawiamy GPSa na port COM5.
_________________
Tokoniak
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.