Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
robinson1970 

Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-27, 22:16   

Witam
Navi zagadała językiem Windy :) ,przyjęła kartę 2GB i AM 552 EU instalacyjną.
I tu jest sprawa do wyjaśnienia-jak bym mógł dostać łopatologiczne wyjaśnienie co zrobić by załapało sygnał GPS.Na każdym porcie i prędkości nie moze złapać sygnału.Ktoś opisał wcześniej,że trzeba zmienić coś w pliku "nav-u.mscr" .Przeszukałem navi ale nie znalazłem tego pliku.
Z góry wielkie podziękowania za wyjaśnienia i wielki szacunek za tutoriala odblokowania
_________________
Najpierw czytaj potem pytaj
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-07-27, 22:44   

Wgraj z mojego chomika cały zestaw i tam masz juz wszystko opisane co i jak zrobic,najpierw musisz rozblokowac użadzenie,jak wgrasz mój zestaw on to zrobi sam,ty tylko pousówaj co jest zbedne,wgraj to i wszystko w razie by krzyzyk wyskoczył po wgraniu mojego panela,to znaczy ze trzeba zrobić kalibracje wystarczy tylko wykałaczka trafiac w sam środek i pózniej tylko to zakceptowac i tyle
 
 
robinson1970 

Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-30, 23:04   

No i jednak nie mogę sobie poradzić z sygnałem.Załadowałem do navi pliki od @pawtom1971 i jeszcze inne opisane wcześniej przez @czuczumcz-i wałek.Za każdym razem pokazuje się komunikat "REINSTALATION".Może jednak robię coś nie tak ?
Gdyby znalazła się uczynna dusza i wskazała drogę od a do zet by odblokował się ten odbiornik....?
_________________
Najpierw czytaj potem pytaj
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-07-31, 10:33   

klikni do mnie wieczorem na gg 5826724 jak bede to rozwiazemy problem
 
 
robinson1970 

Dołączył: 27 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-31, 11:23   

No nareszcie-navi z AM działa !!
Okazało się , że robiłem mały błąd w plikach-kopiowałem same SONY a nie dawałem Iphone
Teraz złapało po minucie sygnał z pięciu satelit
Serdeczne dzięki za chęci dla @pawtom1971
Jak ktoś będzie miał problemy z tą navi służę pomocą-dotyczy oczywiście legalnej :razz: AutoMapy :wink:
_________________
Najpierw czytaj potem pytaj
 
 
crs7 

Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-08-02, 21:16   

A u mnie sirftech łapie sygnał, nawet w pomieszczeniu, natomiast auto mapa ma problem, 5 min czekania i nic.
 
 
robtos 

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-13, 09:04   

odswieze troszke temat
u mnie automapa 5 5 3 na nvu 51 została zainstalowana i podmieniona karta na 2 gb i wszystko jest oki jest sygnał i działa ,testuje już od kilku dni, wystarczy sciągnać przerobobke z tego chomika -
Kod:
 http://chomikuj.pl/januszek2245/SONY/NV+-+U51A/Odblokowanie+Sony+NV-U51A+320x240.zip

potem wgrać automape

ale mam jeden problem ze po wyłączeiu navi i ponownym włączeniu pojawia się biały ekran i nic dalej nie idzie ,dopiero jak zrobie reset to się uruchamia,czy ktoś ma jakiś pomysł,moze podmienic jakis plik ?

pozdro
 
 
ktosiiik

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-08-23, 09:16   

dokladnie Robtos jest z tym ekranem trak jak piszesz wszystko dziala bardzo ladnie tylko ten bialy ekran moze ktos znajdzie na to jakis sposob
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-08-23, 20:07   

Jak bede miał ta nawi to wam zrobie ze bedzie sie od startu automapa startowac,podobnie zrobiłem z sony 93,i wypaliło tylko ze bedzie mozna startowac tylko z jednej mapy albo igo lub automapa.
 
 
robtos 

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-23, 23:21   

pawtom1971 napisał/a:
Jak bede miał ta nawi to wam zrobie ze bedzie sie od startu automapa startowac,podobnie zrobiłem z sony 93,i wypaliło tylko ze bedzie mozna startowac tylko z jednej mapy albo igo lub automapa.


no to czekamy z niecierpliwościa,bo ten biały ekran to porażka
 
 
gwiazda111 

Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-25, 10:32   pomoc odnosnie SONY U 73T

Ludzie prosze was ...napiszcie jak zrobiliscie ze TOMTOM wam dziala na tym soniaczu bo mnie za nic nie chce dzialac ..Mam SONY U73T .. MAM odblokowana ja.

albo prosze na gg moje

559788 .gg. pleaseee pomozcie

caly czas mi wyskakuje

FEHLENDES " IM COMMAND :

"\MOUTED VOLUME\TT\TomTom Navigator.exe

Podmienilem ini by tomtom ruszka z ikony IGO
 
 
 
robtos 

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-25, 15:04   

lepiej sobie wgraj automape jest o wiele lepsza,powinno być opisane na forum jak to zrobić ,w razie czego tu podaje linki gdzie możesz się dowiedziec więcej

http://chomikuj.pl/pawtom1971
http://chomikuj.pl/januszek2245

ci panowie mają tam wszystko opisane co i jak

pawtom1971 masz może już zmodyfikowany ten soft pod nvu51

pozdro
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-08-25, 15:37   

Jeszcze nie mam bo nie mam teraz rej navi jak bede ja miał to sie pobawie i postaram sie wrzucic.
 
 
pawloq 

Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-09-12, 21:57   

witam wszystkich serdecznie mój problem jest tego kalibru coś mi się stało z kartą mini sd 512 i teraz przy uruchomieniu sony nv-u 51 wyświetla mi komunikat system error. próbowałem zrobić partycje na XP programem partition manager i coś mi nie wychodzi czy mógłby mi ktoś w jakiś sposób pomóc? będę wdzięczny. poza tym mam jeszcze kartę mini sdhc 4gb czy jest możliwość zamontowani jej?
 
 
ktosiiik

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-09-13, 11:44   

pawloq napisał/a:
witam wszystkich serdecznie mój problem jest tego kalibru coś mi się stało z kartą mini sd 512 i teraz przy uruchomieniu sony nv-u 51 wyświetla mi komunikat system error. próbowałem zrobić partycje na XP programem partition manager i coś mi nie wychodzi czy mógłby mi ktoś w jakiś sposób pomóc? będę wdzięczny. poza tym mam jeszcze kartę mini sdhc 4gb czy jest możliwość zamontowani jej?


jest mozliwosc zamontowania robisz partycje part 00 i part01 i bez problemu ta navi ja zobaczy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.