Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-04-06, 22:17   

Witam

czy komus udalo sie odpalic inny programik na tej nawigacji ktory smiga np igo automapa miomap garmin,na karcie 2gb.
 
 
pawelq82 
pawelq

Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-15, 16:43   

Witam
Zabawy nv-u51a zakończyły się komunikatem Reinstallation :)

Po podłączeniu kabelka USB wyskakuje System Error

Zaopatrzyłem się już w nowe karty sd.

Ma ktoś może możliwość udostępnienia danych z karty co by mi navi ożyła ?

Będę wdzięczny
 
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-05-16, 23:35   

http://chomikuj.pl/binladen100
zobacz tu,
 
 
roniuska 
roniuska


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 28
Wysłany: 2009-05-17, 07:07   

Moje Sony też łączy się z komputerem z wyświetlonym komunikatem "system Error".Program Active Sync,wyświetla komunikat-podłączony,zsynchronizowany-i jest OK.
_________________
Pozdrawiam--roniuska
Sony u92t-AM 5.5.3-windows ce 4,2
 
 
 
pawelq82 
pawelq

Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-17, 15:00   

Dzięki za pliki, niestety chyba coś nie trybi.

Na nową kartę microsd + adapter do minisd 2 GB przekopiowałem zawartość archiwum.

Wyrzuca System Error i u dołu prawdopodobnie jest kod błędu - D-0



Na oryginalnej karcie po włączeniu wyskakuje Reinstallation

A po podłączeniu kabla USB System Error + na dole D-37B

komputer też nie widzi urządzenia.

Jakieś pomysły ? Siedzę już kolejny dzień i nerwicy dostaję :)

Pozdrawiam
 
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-05-17, 23:10   

Nowa karte musisz podzielic na 2 partycje tak jak to jest w opisach,bez podzielenia na partycje nie bedzie działac,a czemu w orginale nie działa to dziwne musisz czegos nie miec.
 
 
pawelq82 
pawelq

Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 4
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-18, 19:52   

Karta podzielona dokładnie wg. opisu :
http://forum.gps24.pl/viewtopic.php?t=3613
mimo tego mam System Error D-1202

Nawigację dostałem już w takim stanie nie odpalała się więc nie znam jej historii.

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?

Pozdrawiam
 
 
 
czuczumcz

Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-03, 17:26   

Dla wszystkich zainteresowanych. Na navi Sony u51a działa AutoMapa 5.3, po lekkich modyfikacjach i przegrzebaniu internetu ruszył odbiornik gps w AM. Jak znajde chwile napisze manual.
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-03, 22:56   

Czekamy wszyscy jak to zrobiłes bo mnie temat tez bardzo ciekawi,ja znalazłem cos takiego na chomiku tylko nie wiem zabardzo jak to ugryż i czy bedzie działac http://chomikuj.pl/januszek2245/SONY
 
 
runo

Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 10
Wysłany: 2009-06-04, 21:36   

Koledzy potrzebuje pomocy z tą nawigacją, znajomy przyniósł mi ją rozebraną na części i chciał żebym mu nagrał jakąś dobrą mapę najlepiej AM. Nawigacja podobno była sprawna ale mapy kiepskie. więc podłączyłem baterię wyszedłem z taką rozebraną na podwórko i nie łapie sygnału z GPS przez 5 minut i zrezygnowałem, przyszedłem do domu podłączyłem do komputera i dalej lipa ponieważ wyskakuje powiadomienie conecting canceled czy jakoś tak.
 
 
jackoo48

Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-07, 10:31   

Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum :) Trafiła mi się taka nawigacja, jak w temacie, do odblokowania i zmiany pamięci. Mam niestety problem, bo kiedy chcę podmienić te pliki odpowiedzialne za start, to po wejściu na navi w AS ten folder Mounted Volume jest niestety pusty... Co zrobić żeby te pliki były widoczne? Pozdrawiam
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-14, 23:10   

Czy komus już udało sie odblokowac port5 bo za nic nie chce złapac sygnału nawet SirfTech też klapa,odblokowalem WinCE, zainstalowalem dodatkowo Igo i AutoMape 5.3 i dziala, tylko nie znajduje odbiornika Gps. Czy ma moze ktos jakis pomysl jak to ruszyc.przy próbje odpalenia SirfTecha na com5 wyskakuje komunikat "Cannot open COM5"
"Cannot open COM%s" i jak chce zamienic protocol to nie łapie ani SirfTime ani Nmea Time.A jak nacisne =Baud to wyskakuje komunikat "SetCommState"
Może wie ktoś jak to ugryż.
 
 
stolem

Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-16, 00:05   

Kluczem do odblokowania portu COM 5 w NVU51 jest edycja pliku nav-u.mscr. W sieci jest tego pliku pełno, lecz wszystkie odblokowują nowsze modele. Masz tam trzy wiersze, które odnoszą się do odblokowanie portu COM 5 ; wpis w pierwszym wierszu "off 18" zmień na "off 19"; w drugim "off 15" na "off 17". To wszystko ;) Oczywiście pod warunkiem, że masz odblokowaną nawi.
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-16, 21:08   

stolem wielkie dzieki,wszystko hula,tego własnie brakowało.
Zrobiłem gotowca moze komuś sie przyda http://chomikuj.pl/pawtom1971
 
 
kmach77

Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-07-01, 19:21   

conecting canceled czy jakoś tak. - oprocz kabla usb podlacz zasilacz.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.