Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Pioter 
Nuvi 200 CN 9 EE +GPMapa2007.1

Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-08-23, 18:54   GPMapa 2007.1

Pytanie dla Was pewnie głupie....Po co w GPMapie zaznaczone są fotoradary jeśli mój nuvi 200 i tak przed nimi nie ostrzega?( ani w punktach szczególnych ich nie ma, ani w trybie nawigacji ich nie widać - widoczne są oczywiście w trybie przeglądania mapy)...może czegoś nie włączyłem, ale z pozycji zwykłego menu już nic więcej nie da sie włączyć - pozostaje tylko POILoader i np. strona UMP?
...i jeszcze jedno...jeśli wybieram trasę "w poprzek" Polski i w UNIKANYCH zafajkuję drogi płatne i autostrady to po dłuuuugim namyśle wyświetla sie komunikat o niemożliwości wyznaczenia trasy z powodu braku dostępnej pamięci!( ok 100MB wolne)...o co chodzi??...bląd GPMapy czy faktycznie za mało pamięci?
 
 
GPS Maniak

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 53
Wysłany: 2007-08-23, 19:05   Re: GPMapa 2007.1

Pioter napisał/a:
Pytanie dla Was pewnie głupie ....

Przede wszystkim to raczej pytanie nie do nas, ale do autorów GPMapy.
Tzn. pytanie - "po co to dali?", bo na pytanie "dlaczego nie ostrzega?" odpowiedź jest prosta. Odbiornik nie ma takich funkcji.

Pioter napisał/a:
...i jeszcze jedno...jeśli wybieram trasę "w poprzek" Polski i w UNIKANYCH zafajkuję drogi płatne i autostrady to po dłuuuugim namyśle wyświetla sie komunikat o niemożliwości wyznaczenia trasy z powodu braku dostępnej pamięci!( ok 100MB wolne)...o co chodzi??...bląd GPMapy czy faktycznie za mało pamięci?

A konkretnie o jaką trasę chodzi? Podaj początek i koniec.
No i pomocnicze pytanie - masz tylko GPMapę? Cyz może masz jeszcze aktywnego CNE lub UMPa?
_________________
Pozdrawiam Lechu
 
 
Pioter 
Nuvi 200 CN 9 EE +GPMapa2007.1

Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-08-23, 19:13   

Mam aktywną tylko GPMapę 2007.1, na karcie siedzi CNE 9 EE ale nieaktywny...trasa LUBLIN - STRONIE ŚLĄSKIE...dzięki za odpowiedź
 
 
GPS Maniak

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 53
Wysłany: 2007-08-24, 00:14   

Pioter napisał/a:
Mam aktywną tylko GPMapę 2007.1, na karcie

Bingo. Coś jest nie tak.

Co prawda ja mam w tej chwili mapę 5a2 ale przy unikaniu autostrad i dróg płatnych mam ten sam problem. Przy 76% kalkulacji trasy Nuvi się wykłada.

Żeby było śmieszniej przy aktywnym zestawie: GPMapa + CNE9 liczy :!:
Ciekawe tylko czy w tym układzie liczy po GPMapie czy po CNE :?:

To już nie jest sprawa użytkowników, zatem zgłaszam to Forum garmin.pl, niech oni to oblukają.

http://www.forum.garmin.p...p?p=24232#24232
_________________
Pozdrawiam Lechu
 
 
Pioter 
Nuvi 200 CN 9 EE +GPMapa2007.1

Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-08-24, 05:57   

Dzięki....jest nas dwóch....zgłaszałem to mailem na gpmapa.garmin.pl...ale niestety mnie olali, a nuvi liczy "to" u mnie na CNE...jednak trasa wtedy odbywa się w zasadzie tylko bocznymi drogami...pozdrawiam

[ Dodano: 2007-08-24, 07:06 ]
....wyznaczałem tą trasę w trybie nawigacji, pod gołym niebem, nie w demo...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.