Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
jajiki

Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-14, 21:00   TP 500 sync z ActivSync Problem

Witam. Posiadam nawigacje Blaupunkt TravelPilot 500. Po podlaczeniu do komputera aplikacja ActiveSync nie widzi urzadzenia. Probuje zainstalowac AutoMape, do czego niezbedne jest to polaczenie. Czy ktos mial taki problem? Jesli tak prosze napisac jak to rozwiazac. Dziekuje z gory za pomoc. Dodam iz posiadam Windows Xp
 
 
czesiek

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 52
Wysłany: 2010-01-15, 21:08   

nie potrzebujesz Active Sync. Automape instalujesz na kartę (poprzez czytnik) z przypisaniem do niej licencji i zaznaczasz w opcjach autostart dla TravelPilot 500. Po instalacji wkładasz kartę do TP500 i przytrzymujesz długo niebieską kropkę żeby urządzenie się zresetowało. I powinno działać.
 
 
jajiki

Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-15, 21:16   

czesiek wielkie dzieki za informacje,ale niestety nie posiadam czytnika.Czy można to zrobić w inny sposób? AM mam orginalną na DVD

ps.W temacie komp, navi jestem całkiem zielony
 
 
czesiek

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 52
Wysłany: 2010-01-17, 14:03   

czytnikiem jest slot na kartę sd wbudowny w TP500, podłącz więc ją do kompa i rozpocznij instalacje Automapy wskazując ten dysk
 
 
jajiki

Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-21, 18:08   

Dzięki Czesiek. Tak zrobiłem i nic, kupiłem nawet czytnik zainstalowałem am na karcie, zresetowałem tp i już myślałem że jest dobrze gdy pojawiło sie pole wyboru.wybrałem am i co się okazało ... Błędna instalacja lub rejestracja.AutoMapa ma być zarejestrowana na karcie lub urządzeniu, a ja już zarejestrowałem ją na swoim pc. I co teraz mogę z tym zrobić? czy odinstalowanie z komputera i ponowna instalacja z rejestracją na kartę coś da ?
 
 
bydziamen 

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 335
Wysłany: 2010-01-21, 19:54   

nie :(
Dzwon do AM....pomogą na pewno.....
_________________
Becker Z 102 + AM 6.8 + iGO 8
 
 
 
jajiki

Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-21, 21:18   

Dzięki bydziamen.Tak zrobie.
 
 
bydziamen 

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 335
Wysłany: 2010-01-21, 22:03   

ja z moim problemem zadzwoniłem i muszę przyznać, ze mi pomogli..... aż w szoku bylem :) Masz orginal za który zapłaciłeś, wiec nie ma na co czekać, tylko dzwonić :) Od tego oni są, od pomagania....
pozdrawiam :)
_________________
Becker Z 102 + AM 6.8 + iGO 8
 
 
 
jajiki

Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-22, 17:13   

Dziękuje wam wszystkim za okazaną mi pomoc.Zrobiłem tak jak poradził mi bydziamen.Zadzwoniłem do AM na Pomoc i pomogli.(odblokowali licencje).Teraz jest już ok.zainstalowałem według wskazówek cześka i Cieszę się swoją nową AM .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.