Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Logos 

Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-26, 02:03   Mapa Europy Zachodniej do HP iPAQ 316 Travel Companion

Witam. Dwa tygodnie temu zakupiłem ten iPAQ 316. Widziałem, że ma 31 krajów Europy. Kilka dni temu okazało się jednak, że mam tylko EU Wschodnią, bez Austrii i Niemiec, które bardzo potrzebuję. Dzwoniłem do HP. Powiedzieli, że nie ma możliwości doinstalowania EU Zachodniej do tego urządzenia. Przyłamałem się trochę, bo zależy mi na oryginalnych mapach HP. Zaś iPAQ 314 ma mapy EU tylko Zachodniej. Można je ściągnąć ze strony HP (http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=pl&cc=pl&prodNameId=3544282&prodTypeId=215348&prodSeriesId=3544278&swLang=118&taskId=135&swEnvOID=2051)

Zrobiłem to i zainstalowałem na komputerze. Chciałem później dołożyć mapy Austrii i Niemiec do urządzenia, ale po włączeniu nie ma ich na liście wyboru. Czy ktoś może wie, co w takim razie powinienem zrobić, aby mieć te mapy?
 
 
marek216 
serwis gps

Pomógł: 95 razy
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2581
Wysłany: 2008-11-26, 06:13   

W ten sposób tego nie zrobisz.

Jesli chcesz legalnie to niestety musisz odblokować nawigację i kupić igo8 lub AutoMapę
_________________
Serwis elektroniki: nawigacje, aparaty, tablety, gsm, RTV + audio
www.soft-serwis.eu


Demotywatory dla elektroników
www.relaks.soft-serwis.eu
 
 
 
Logos 

Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-26, 10:30   

Witaj, Marek. Dziękuję za informację. Widzę, że masz na swoim koncie wiele plusów i wielu Cię chwali. To super, żyj długo, he he.
Co do mojego wcześniejszego pytania, to iPAQ mam odblokowany, tyle że nie mogę za chiny wejść na pulpit WinCE. Dolny pasek Windows pojawia mi się tylko po wyjęciu baterii i restarcie iPAQ. Uruchamiam, wszystko jest, ale potem, kiedy zamykam okno (x) pasek znika i już się nie pojawia. Po ponownym uruchomieniu WinCE z pliku, okna folderów wyskakują normalnie, ale paska ze startem brak. Nie mogę też za chiny wejść na pulpit, ale nie do folderu pulpit tylko ten z tapetą. Jak uruchamiam iPAQ to czasem rozpocznie od pulpitu WinCE, a potem szybko znika i już go nie widzę. Tak jakby ciągle wyprzedzała ją ta niebieska aplikacja HP. Co mogę z tym zrobić?

O mapy pytam dlatego, że niemożliwe jest aby nie dało się tego jakoś dołączyć. NIektórzy sprzedają ten model z mapami na karcie 2GB. Ale gdzie kupić takie mapy Europy Zachodniej, nie mam pojęcia. Szukałem i guzik.

Włożyłem kartę z AutoMapą, uruchamia się pięknie, ale nie wykrywa mi GPS :( (, przy czym mam już "uwolnionego" GPSa
;autostart igo
igoautostart=0
Czemu zatem nie chce mi go wykryć? Jak coś Mark możesz podpowiedzeć w tematach będę wdzięczny.
 
 
jiger 

Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-02-07, 06:05   

Czemu zatem nie chce mi go wykry?? Jak co? Mark mo?esz podpowiedze? w tematach b?d? wdzi?czny.
_________________
dilkatota
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.