Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
pawloq 

Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-09-19, 18:25   

Próbowałem na wszystkie sposoby i już nie wieże, że można zamontować kartę mini sdhc 4gb firmy traxdata klasy 6 czyli najszybszej jak do tond na rynku w nawigacji sony NV-U51A. Z tego co wyczytałem to nie można sformatować kart sdhc czyli tych powyżej 2gb na system fat16. :sad:
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-09-19, 22:25   

A po co sie upierasz żeby 4gb karte włozyc do tegp sonego,on przy karcie 2gb muli a co dopiero przy 4gb,jakby Ci sie udoło włozyc,moim zdaniem za słaby sprzet żeby cos takiego kombinowac,ale jezeli masz ochote to próbuj ,tylko co ci to da,i do czego bedzie Ci to potrzebne,pozdrawiam
 
 
ktosiiik

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-09-20, 19:27   

pawloq napisał/a:
Próbowałem na wszystkie sposoby i już nie wieże, że można zamontować kartę mini sdhc 4gb firmy traxdata klasy 6 czyli najszybszej jak do tond na rynku w nawigacji sony NV-U51A. Z tego co wyczytałem to nie można sformatować kart sdhc czyli tych powyżej 2gb na system fat16. :sad:


no nie wiem ja mam mini sd 4gb podzielona na 2 partycje sony fat16 i fat32 i automapa chodzi jak trzeba a i jakby ktos dal cynk czy da sie jeszcze uruchomic na tej navi mapy tomtom to bylbym wdzieczny
 
 
sjcalka

Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-20, 22:57   

Panowie!
Mam taką przypadłość z moją u51.
Mianowicie przerobilem ja na karte 2G, wgrałem AM, odblokowałem port. Po jednym dniu urzytkowania AM sie wykrzaczyła. Na panelu pojawił sie napis:
System Errrror

Switch POWER OFF
then POWEWR ON

kod błedu D-6E0

po twardym resecie według ekranowej instrukcji pojawia się ten sam komunikat.
Zauważyłem ze jak podepnę ją do kompa i się zsynchronizuje moge ją potem uruchomic.
Po wyłączeniu i ponownym włączeniu znowu System Error.

Ma ktoś jakiś pomysł??
Z gory dzieki.
 
 
pawtom1971

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-11-21, 20:18   

Spróbuj wgrać orginalne wolume z mapa orginalna
 
 
SeThPl 

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 70
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-05-04, 23:40   

Witam forumowiczów ponownie :)

Widzę że temat się rozrósł podczas mojej nieobecności. Wszystkich tych, którzy oczekiwali pomocy z mojej strony i się nie doczekali serdecznie przepraszam. Wracam na forum i postaram się pomóc w miarę moich możliwości naturalnie :)
 
 
Krzyniek 

Dołączył: 31 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-13, 12:09   

Witam.
Czy kto? upora? si? mo?e z problemem powracaj?cych co kilka uruchomie? nawigacji ustawie? gps do SIRF? dobrze by by?o nie musie? ju? co kilka w??cze? od nowa prze??cza? protokó? na NMEA.

Je?li komu? uda?o si? to obej?? to naprawd? by? bym wdzi?czny je?li podzieli? by si? rozwi?zaniem.
Pozdrawiam.
_________________
Nic tak nie zatruwa powietrza jak rozkładająca sie przyjźń...
 
 
 
woj222 

Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-03-07, 15:18   

Witam zabara??m sie do nawigacji Sony NAV-U NV-U51 odblokowa?em ja i teraz mam problem . Mam karte 2 giga i chce j? zamieni? kopiuje na ni? plik sony i postepuj? z poradami z forum ale win ce nie chce usun?? part00 nie wiem dlaczego . Bez usuniecia i utworzenia partycji nie moge nic uruchomic czy mog? liczy? na pomoc w tej sprawie . Moj numer gg 4782968 pozdrawiam serdecznie Wojtek

[ Dodano: 2013-03-07, 15:18 ]
Witam zabara??m sie do nawigacji Sony NAV-U NV-U51 odblokowa?em ja i teraz mam problem . Mam karte 2 giga i chce j? zamieni? kopiuje na ni? plik sony i postepuj? z poradami z forum ale win ce nie chce usun?? part00 nie wiem dlaczego . Bez usuniecia i utworzenia partycji nie moge nic uruchomic czy mog? liczy? na pomoc w tej sprawie . Moj numer gg 4782968 pozdrawiam serdecznie Wojtek
 
 
adamonese

Dołączył: 18 Cze 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-18, 14:19   

woj222 napisał/a:
Witam zabara??m sie do nawigacji Sony NAV-U NV-U51 odblokowa?em ja i teraz mam problem . Mam karte 2 giga i chce j? zamieni? kopiuje na ni? plik sony i postepuj? z poradami z forum ale win ce nie chce usun?? part00 nie wiem dlaczego . Bez usuniecia i utworzenia partycji nie moge nic uruchomic czy mog? liczy? na pomoc w tej sprawie . Moj numer gg 4782968 pozdrawiam serdecznie Wojtek

[ Dodano: 2013-03-07, 15:18 ]
Witam zabara??m sie do nawigacji Sony NAV-U NV-U51 odblokowa?em ja i teraz mam problem . Mam karte 2 giga i chce j? zamieni? kopiuje na ni? plik sony i postepuj? z poradami z forum ale win ce nie chce usun?? part00 nie wiem dlaczego . Bez usuniecia i utworzenia partycji nie moge nic uruchomic czy mog? liczy? na pomoc w tej sprawie . Moj numer gg 4782968 pozdrawiam serdecznie Wojtek


A próbowa?e? skopiowa? na innym komputerze, lub innym systemie?
_________________
M?cz? cie wszechogarniaj?ce korki? Chcia?by? je omin??? Z nami jest to mo?liwe. Odwied? stron? Omijanie Korków
 
 
szmon

Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-06-26, 14:50   

Witam wszystkich. Wedlug instrukcji @pawtom1971 odblokowalem i zmienilem karte na 2gb. Wszystko co potrzebne pobralem z chomika pawtom1971. Jednak mam problem z sygnalem GPS w automapie 6.10 (ostania wersja dzialajaca na wince4.2) . mam problem z programem SirfTech 2.20 Gdy w menu NMEA na samej gorze wybiore Navigation Initialization to nie mam tam do zaznaczenia opcji "Factory Reset" Mam tam tylko do wyboru :
-Snap Start
-Hot Start
-Warm Start(Init)
-Warm Start(No Init)
-Cold Start
I w tym miejscu sie zatrzymuje:/

Dodam ze pliku nav-u.mscr jest off 19 off 17.

Gdy pomine opcje NMEA -> Navigation Initialization i od razu przejde do:
SiRF -> Switch to NMEA Protocol
-> Baudrate na 57600 i klikne przycisk "Set"
-> pojawi sie Nmea Time
>Klikne "OK" w prawym górnym rogu
I gdy klikne w zakladke COM odbiornik GPS odbiera jakies bajty na protokole NMEA lecz tylko:
Messages NMEA 256 <- ta wartosc rosnie
Baudrate 0 <- tu mam zawsze zero, czy tak ma byc?
Bytes 4865786 <- tu caly czas rosnie

Pozdrawiam
 
 
ed1921 

Dołączył: 26 Lis 2014
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-26, 04:46   problem

Ja równie? mam z tym problem. Znalaz? kto? rozwi?zanie i móg?by napisa??
_________________
http://www.internet-airmax-wroclaw.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.