Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Przesunięty przez: prezez
2007-06-05, 23:31
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
bydziamen 

Pomógł: 14 razy
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 335
Wysłany: 2010-04-13, 11:36   

pinczi napisał/a:
Automapa to ma wszystkich daleko w d...


No nie wiem.....mi problemów nie robili....zawsze pomogli....
_________________
Becker Z 102 + AM 6.8 + iGO 8
 
 
 
pinczi

Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-04-13, 12:53   

Witam, no ogólnie nie robia problemów, tylko nie wiedzą nic co zrobić by ryszyło prawidłowe zarejestrowanie mapy w sonym. No widać mało kto instaluje legala na takich nawigacjach dlatego jak do tej pory nikt nie potrafi mi pomóc.

[ Dodano: 2010-04-15, 14:19 ]
Witam, z bólem i kombinacjami ale udało się zainstalować i zarejestrować program. Dla informacji dla przyszłych instalujących na nawigacjach Sonego. Instalacja pełna przez ActiveSynca nie jest możliwa nawigacja nie znając przyczyn zrywa połączenie kilka minut przed końcem, myślałem że za dożo danych ale dla sprawdzenia wysłałem plik 700 MB przez ActiveSynca trochę to trwało ale się skopiował. Trzy razy próbowałem zainstalować całość przez ActiveSynca ale się nie dało zawsze na 98% zrywa połączenie. Więc robimy tak instalujemy całość przez czytnik kart zaznaczamy wszystko tak jak ma być wpisujemy nr. licencji dane czyli adres mailowy imię i nazwisko i instalujemy do samego końca. Na końcu komunikat by przełożyć kartę do nawigacji...... naciskamy ok potem anuluj bo oczywiście nie ma jak zarejestrować w ten sposób. Następnie wkładamy do nawigacji kartę łączymy się przez ActiveSynca i wybieramy ponownie instalacje nie zaznaczamy nic w opcjach wyboru języka głosów to mamy już zainstalowane, wybieramy tylko na początku instalacje dla urządzeń ActiveSync i wskazujemy pamięć (kartę Memory Stic) w nawigacji. Po tym idziemy aż do pola gdzie wpisujemy dane licencji, musimy wpisać dokładnie to co było podawane przy instalacji wcześniej (choć pewno przypisałoby inne dane ale dla pewności dane takie same) i nie zaznaczamy jedynie opcji instalacja mapy, natomiast ma być zaznaczona opcja licencji i wpisany klucz. Naciskamy instalacja dalej i czekamy cierpliwie kilka sekund licencja została przypisana do karty i zarejestrowana. Dla pewności sprawdziłem w info o mapie i wszystko się zgadza. To chyba jedyny sposób zainstalowania mapy na nawigacjach Sonego.
 
 
Danielos 102

Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 5
Wysłany: 2010-04-17, 10:47   

Kolego Pinczi wystarczy cala instalacje zrobic na karcie pamieci poprzez czytnik karty a nastepnie skoro mamy obdlokowana navi wystarczy karte wlozyc do navi i za pomoca programu TotalComander ktory mamy zainstalowny w navi zaintalowac do pamieci wewnetrznej.Trwa to nie dluzej niz 15 minut.Pozdrawiam
 
 
tomaszrrr

Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-05-23, 20:49   

Witam.
Mam zaktualizowany do wersji 2.1.03 (314).
Niestety jest problem, nie mówi słowa "kilometr", np. Proszę jechać przez następne 2 <i tu powinno być kilometry a nie mówi nic>
Jak mogę naprawić ten problem?
 
 
Dzejzi

Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-02-24, 10:27   

Witam.
Ktoś wie na jakim porcie działa tutaj automapa?
Nie znalazło sygnału na com-1 oraz com-7. Program do wyszukiwania satelit ogólnie też nie znalazł żadnego sygnału.
Może jakaś sugestia?
Co do osób mających problem z odblokowaniem tej navi, zapraszam na gg: 1507259 a wszystko powiem co i jak.
Również wyjaśnię problem z napisem Reinstalattion.
 
 
jackob

Dołączył: 25 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-25, 15:25   

Witam
U mnie działała Am 5.3 dzis wrzucilem 6.8 też działa. Port o który pytasz to com 5 predkość odczytu to 57600. Poswieciłem tej navi trochę czasu jak bedziecie mieli pytania to śmiało.
 
 
Domage 

Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-21, 03:05   

Witam
Mam problem z tą nawigacją.
Za żadne skarby nie potrafie znaleźć portu GPS.
W orginalnym programie w pliku SPGPS.ini doszukałem się:
Cytat:
[Default Sensor Gps]
DataType=GPS
Connection=Default Sensor Gps Serial
Parser=Default Sensor Gps Parser

[Default Sensor Gps Serial]
ConnectionType=1
Port=3
BaudRate=38400
TimeOut=5


Automapa nie może uzyskać dostępu do tego portu.
Doszukałem się gdzieś informacji o porcie 5, ale tam również "Nie można uzyskać dostępu do GPS"
Jedynie na portach 1 i 7 wykazuje jakieś chęci współpracy, ale żadnych danych z satelity nie odbiera,a chyba wszystkie częstotliwosci próbowałem na obu portach.

W iGO Primo v. 1. 2 - iGO 8. 5
po wykasowaniu wpisu z sys.txt szuka gps'a i nie znajduje.
po wprowadzeniu portu 5 i baud 9600 nie znajduje żadnego sygnału gps.


Zaraz spróbuje nagrać ponownie orginalną mapę i zobaczę czy czegoś nie sknociłem.
 
 
Stojek

Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-14, 21:01   

Panowie moje pytanie tyczy si? czy na tej Navi z oryginalna karta 512 zmie?ci si? najnowsza AM 6.8.1 i czy b?dzie dobrze dzia?a? chodzi mi jedynie o mape Polski.
 
 
Jeff Williams

Dołączył: 26 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-26, 12:04   

Witam,
Jestem tu nowy, mi?o do??czy? do forum i ch?tnie spotkamy si? tutaj :mrgreen:
Wielki temat. Dzi?ki za przydatne informacje, szuka?em informacji o mojej misji
_________________
Let‘s cross the bridge when we come to it
Hogan|Scarpe Hogan
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.