Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
maciejuss

Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-01-07, 23:06   

slicznie dziekuje, jestem zielony jak szczypiorek w marcu, bo moj palm jest dopiero w drodze (D Media N 911 oczywiscie - zestaw z automapa oryginalna za 500 PLN), tak wiec pytam nieco na wyrost i takie informacje sa dla mnie szczegolnie uzyteczne. jak bede mial jeszcze jakies watpliwosci (a pewnie bede je mial) to pozwole sobie ponownie zwrocic sie o pomoc.
pozdro
 
 
 
dmedia 
www.dmedia.pl

Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 3
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2007-01-08, 10:50   

Witam serdecznie użytkowników Forum GPS24.

Zupełnie na początku chciałbym wyrazić słowa uznania dla Forum

GPS24 oraz użytkowników za tak ciepłe przyjęcie produktu

którego jesteśmy jedynym dystrybutorem w Polsce. Jak wiadomo

działamy na codzień w Czechowicach - Dziedziacach ale nie

tylko. Robiąć tu ukłon w stronę moderatora również w Wrocławiu

można uzyskać informacje o D-MEDIA N-911. Zapraszamy na strone

www.4speed.pl gdzie pod adresem

http://www.4speed.pl/inde...&id_towaru=3196

można zobaczyć urządzenie oraz uzyskać wyczerpujące info.

Oczywście w ramach www.4speed.pl można również nabyć D-MEDIA

N-911.

Naturalnie w każdej chwili można z nami się skontaktować i

pytać o D-MEDIA N-911, niemniej jednak wychodząc na przeciw

pytaniom i sugestiom wymienionym powyżej postaramy się rozwiać

pewne wątpliwości...


1. Anteny zewnętrzne - potwierdzam słowa 'jack1969jack' :-)

Anteny zewnętrzne będą około 20 stycznia w sprzedaży. Są to

anteny dedykowane do D-MEDIA N-911 gwarantująć znaczne

wzmocnienie sygnału. Orientacyjna cena takiej anteny wynosi

ok. 40 pln brutto.Zależy od kursu dolara który ostanio jest

mało stabilny.

2. BackUP - N-911 jak większość palmów posiada soft to

tworzenia Backupu

Jak stworzyć backup?

START===>PROGRAMS===> DATABACKUP==> ZAKŁADKA "BACKUP"

wybieramy opcję "All data" i naciskamy START po ok. 15

sekundach pojawi się komunikat o stworzeniu pliku backupowego.

w sytuacji gdy utracimy dane na palmie z powodu wyczerpania

się baterii lub jakiegokolwiek innego powodu prosimy

postepować zgodnie z poniższą procedurą..

START ===>PROGRAMS ===> DATABACKUP ===> ZAKŁADKA "RESTORE"

wybieramy plik z backupem (rozszerzenie DBK) z reguły jest to

plik o nazwie FX1.DBK

POTEM START, po ukazaniu się komunikatu o ostrzeżeniu że

należy zamknąć wszystki działąjące aplikacje naciskamy OK...

po około 10 sekundach - nasz palm wraca do ustawień które

zostały zapisane... Po wgraniu pojawi się komunikat o

zakonczeniu wykonania BackUpu - palm wróci do ekranu

startowego.

Jest to szalenie korzystne w przypadku zainstalowania mapy GPS

(na karcie pamięci flash). Korzystnie z BackUP - uwalnia nas

od każdorazowej instalacji mapy od samiutkiego początku.
Po wgraniu Backup nawigacja działa powtórnie natychmiast.
 
 
maciejuss

Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-01-10, 20:47   

witam
mam juz N Media, ale mam tez problemy
wgralem oryginalna automape, wszystko ok, tyle ze nie wiem jak uaktywnic gps
w setting znalazlem dwie zakladki dotyczace gps:
1 gps engine- czy powinno byc n911 czy by user?
a jesli by user to jaki gps com i baudrate? no i generalnie co dalej? u mnie jest n911 gps, na niebiesko pisez ze GPS is functioning, ale dioda na palmie sie nie swieci.

2 gps utility - dwie zakladki: autoran i gps power control by hardware function key. zrobilem ptaszki na obu mozliwosciach, wciskam power i zapala sie dioda na palmie, ale nie tak jak obiecuje producent-w kolorze żółtym ale w pomarańczowym. na dodatek odpalilem autmape, zrobilem pozycje start - gps zeby mnie znalazl, to wyswietlil sie komunikat:nie można wykryć odbiornika gps.

ludzie mam nadzieję że pomożecie!
mój nr gg:3288019
poratujcie w potrzebie, nie mam instrukcji i się trochę martwię
pozdrawiam wszystkich
 
 
 
grzegoooorz 


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1339
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-10, 22:56   

port com przeważnie 3,5,8 choć musisz komibonwać bo różnie to bywa , baudrate 4800 albo 9600.
 
 
maciejuss

Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-01-10, 23:11   

dzięki będę jutro próbował na otwartej przestrzeni, proszę jeszcze o info czy ta dioda w przypadku złapania fixa powinna zmienić kolor na żółty? bo mam cały czas pomarańczowy
 
 
 
dmedia 
www.dmedia.pl

Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 3
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2007-01-12, 14:45   

Witam ponownie.
Urządzenie D-Media N-911 Navi działa na porcie COM 2 przy prędkości 4800.
Wcześniej należy uaktywnić GPS przyciskiem (zapala się pomarańczowa dioda) w razie problemów proszę o kontakt pod adresem : pomoc[at]dmedia.pl


pozdrawiam serdecznie.
 
 
maciejuss

Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-01-15, 08:16   

witam
czy ktos posiada instrukcje obslugi do tego modelu i bedzie w stanie ja udostepnic? ewentualnie czy ktos zechce rozwiac kilka moich problemow wynikajacych z tego iż jestem tej instrukcji pozbawiony?
będę wdzięczny
 
 
 
grzegoooorz 


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1339
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-15, 14:29   

maciejuss poprozmawiaj z przedstawicielem D-Media , myśle, że nie będzie problemu z jej dostaniem.
 
 
maciejuss

Dołączył: 04 Sty 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-01-15, 16:49   

rozmawiałem i uzyskałem informację że producent takiej nie udostępnia niestety...

[ Dodano: 2007-02-07, 18:12 ]
czy ktoś pomoże mi skonfigurować palma do połączenia się z siecią przy pomocu portu irda i telefonu nokia 6310i pracującym w sieci Era?
podczas próby połączenia w telefonie wyskakuje mi komunikat "najpierw zaabonuj GPRS", telefonowałem oczywiście do Ery, telefon podobno jest dobrze skonfigurowany i to wina palma.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
byłbym bardzo wdzięczny.
pozdrawiam
 
 
 
Serpico

Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-02-12, 08:56   

Witam, użytkuję D-Media od kilku miesięcy i sprawuje się znakomicie - szczerze polecam bo nic tańszego nie znajdziecie, a skoro działa to po co przepłacać. Polecam też nowy produkt Autopilot! Mapa jest bardzo dobra, dokładna i co najważniejsze "żyje". Na stronie Autopilota znajduje się ta sama mapa - można sprawdzić dokładność opisu miejsc, które nas interesują a ponadto od razu zgłosić zauważone nieprawidłowości - i potwierdzam to działa bardzo szybko bo sam wiele drobnych nieścisłości już zgłosiłem. Poza tym dla kierowców ciężarówek na pewno przyda się wytyczanie trasy uwzględniającej gabaryty pojazdu - niezbyt miło jest spotkać na swojej drodze wiadukt, który okazał się za niski na nasz pojazd.

Pozdrawiam i życzę wszystkim szerokiej drogi i mocnego sygnału GPS.

Serpico

[ Dodano: 2007-02-12, 09:00 ]
maciejuss napisał/a:
dzięki będę jutro próbował na otwartej przestrzeni, proszę jeszcze o info czy ta dioda w przypadku złapania fixa powinna zmienić kolor na żółty? bo mam cały czas pomarańczowy


Dioda nie zmienia koloru w przypadku zafixowania pozycji - to powinno sygnalizować oprogramowanie.

Serpico
 
 
grzegoooorz 


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1339
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-02-12, 15:26   

Też przynznaje duży plus AutoPilotowi , pojawiło się już kilka wersji map i aplikacji od czasu premiery na rynku. AutoMapa co prawda też aktualizuje, jednak nie tak często.
 
 
Kastorius

Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-26, 14:11   

Witam

Sorki że odgrzebuje stary temat ,ale mam problem z D-media n-911 , Zepsułem ładowarke i nie moge dostać nigdzie zasilacza sieciowego lub samochodowego!NIGDZIE! przeszukałem cały internet i pytałem w każdym sklepie nawet o przejściówki ale nikt mi nie mógł pomóc.

Może wiecie coś o przejsciówkach-ladowarkach lub ktoś ma odsprzedać taki sprzęt????

Prosze o odpowiedz i pomoc
 
 
cherys

Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-16, 22:31   

Witam,

panowie od niedawna dostałe w spadku wyżej opisywanego palmtopa D-Media N-911. Tylko mam problem bo nigdzie nie mogę znaleźć do niego sterowników - i nie mogę go podłączyć pod Windowsa (wyszukuje cały czas sterowniki do USB Device) !!! A strona producenta D-media już wygasła i pojawia się jakiś sklep. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc!!!????

Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!
 
 
Bakłażan 

Dołączyła: 05 Sty 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-01-15, 12:23   

Niestety nie potrafię ci pomóc. A czy ktoś używa HP IPaq 114 Classic? Jestem bardzo przyzwyczajona do sprzętu tego producenta, ale nie wiem czy palmtopy też robią dobre. Jak za ta cenę, wydaje mi się to całkiem sensowne urządzenie. Co myślicie?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.