Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
aro270505

Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-11-14, 17:49   mapa igo2006 wyświetla brak sygnału gps

Witam! Kupiłem mio p350 z kartą 2gb. i mapą igo 2006 już na karcie ale niestety wyświetla mi komunikat brak sygnału gps, i w ustawieniach gps robi to samo, jak mój kumpel próbował skanować porty wyświetla nie wykryto gps o co z tym chodzi i co zrobić żeby mapa chodziła, mam drugą w tym mio mapę AUTOMAPA i śmiga super co może być przyczyną tego stanu proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję!!!!




Artur
 
 
piotrsul

Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 3
Wysłany: 2007-01-21, 18:34   

witam pewnie masz to samo zjawisko co ja jesli masz 2 mapy i wtym automape to musisz zamknac program a nie zminimalizowac klikajac w prawy gorny rog niemoga dzialac dwa programy naraz tez to przezylem
 
 
grzegoooorz 


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 22 Cze 2006
Posty: 1339
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-23, 15:47   

Dokładnie, sprawdz po prostu w Automapie jaki ona port używa, daj go w iGO i jeżeli korzystasz z iGO to zamykaj całkowicie Automapę.
 
 
jaro88 

Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-04-27, 00:39   

U mnie jest tak ze iGO dziala na com 5 baund 38.... a na auto Mapie nie che wykryc GPSa choc na pocz bylo ok. potem bawilem sie programem MMsirf tzn nawet nie dalo sie nic zrobic (chialem wylaczyc stayczna nawigacje.. ale nic nie dalo) efekt taki chyba po tym ze teraz w aytomapie nie chce dzials GPS. robielm jzu hard reset i to samo IGO dziala AM nie :( tak samo auto pilot . programik autodetect GPS nie wykrywa na ajkim porcie jest urządzenie a dziwne bo iGO wykrywa znakomicie

ASUS A696 (wbudowwany sirfstarIII)
 
 
 
aa23aa 

Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-07-23, 23:28   

Miałem taki sam problem i rozwiązałem go przy pomocy prostego programiku gpsmaus. Można nim zdefiniować jakie komunikaty gps ma wysyłać do programów z niego korzystających. Jezeli jest ktoś zainteresowany to chętnie prześlę.
 
 
 
orwus

Dołączył: 22 Paź 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-10-22, 18:50   

Szanowni,
moj Igo 2006 nie widzi GPS. Na automapie wszystko dziala. Stosowalem sie do rad tu zamieszczonych i wylaczalem calkowicie automape, nawet ja wykasowalem. Nic nie pomoglo. IGo nie chce znalezc GPS-u - w trybie automatycznego szukania, jak rowniez w ustawieniu parametrow analogicznie do AM (com8, 9600).

Poradzcie co mam jeszcze zrobic.

pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc
Przemek
IPAQ 2200, Nokia LD-3w
 
 
alfa1655 
alfa

Dołączył: 13 Paź 2007
Posty: 2
Skąd: Jawor
Wysłany: 2007-10-22, 22:15   

Witaj
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie działa Automapa 4.1.2 i IGO 2006 ale było tak że jeszcze nie miałem Igo tylko AutoMape 3.9.7 i też nie widział i nie wykrywał odbiornika GPS dopiero właśnie przy pomocy gpsmaus ustawiłem odbiornik tak że działa teraz bez problemu u mnie chodzi na com-1 /-8400 o ile dobrze pamiętam i NMEA . ale ja mam Mediona , z tym że wcześniej przed użyciem tego programu odbiornik jak by nie istniał .
Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-10-22, 23:39 ]
Jeszcze mała uwaga o ile się nie mylę a mogę się mylić bo jestem zielony w tych sprawach ale wydaje mi sie że tym programem programuje się odbiornik i trzeba go tak ustawić żeby obydwa programy mogły z niego korzystać .Tak sądze bo ja nawet rozebrałem swój odbiornik(myślałem że jest uwalony) i z tego co widziałem to posiada on własne zasilanie do podtrzymania pamięci więc chyba tak będzie nic nie stracisz jeśli sprawdzisz ten sposób z tym gpsmaus
Pozdrawiam
_________________
Kto chce szuka sposobu - Kto nie chce szuka powodu
 
 
 
radeknowy

Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-01-20, 00:23   

witam ja z kolei mam sytuacje ze czasami lapie mi sygnal w automapie 5.3 oraz igo 8 ale doslownie po 30s gubi go nieodwracalnie, recznie ustawilem port com 2 57600
pomozcie co robic w ty momencie
urzadznie mio a701 z wbudowanym odbiornikiem gps
wczesniej sygnal byl bardzo mocny i nie bylo problemu nawet z odbiorem sygnalu przez szkalny dach z duza iloscia stali

jako ze na forum sa uzytkownicy bardzo doswiadczeni w sprawach technicznych prosze o pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.